Tuesday, July 1, 2008

Bila Rindu...

Dikeheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata

*Korus:
Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,
Aku rindu,
Sentuhan mu, ku rasa sayu,
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini,
Bawa ku dalam pelangi,
Melepasi batas diri ini.

Jauh angan ku lena
Kurasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua

*ulang Korus

Sesungguhnya kita mestilah
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula

Aura yang memecah semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi

*ulang Korus


Aku tak tau kenapa tiba-tiba je aku rasa nak jadikan lirik lagu BILA RINDU yang dinyanyikan oleh RUFFEDGE ni sebagai entri blog aku kali ni. Tak tau kenapa. Nak kata takde benda yang lain yang nak dipost, kalau macam tu, baik aku takyah update blog ni. Tapi kenapa ye? Siapa tahu, tinggalkan ape yang anda tahu di bahagian komen. Terima kasih.

8 comments:

Halimatus Saadiah said...

Thanks for the comment...tp kalau kak imah study betul2 mesti kak imah bleh pergi ke luar negara kan,kan,?

imah ammran said...

btol ckp ima tu...

farah_hanum said...

salam kak imah....
saye tau mungkin kak imah bosan pasal tu...la...kak imah post lagu ruffegde ni....betul tak???hehehe

wassallam...
farah_hanum.

imah ammran said...

salam farah
entahhlah farah..
jwpn tu...5 percent je kot...

__Princess Lily__ said...

hye ima...

owh... this is one of my favourite song...
i love it so much...

imah ammran said...

hye pricess lily..
kte serupe...sye pon ske lagu ni..
tp yg pasti masih tidak tahu mengapa menjadikan ianya sebagai entri di blog pada kali ini....

syajaz said...

hye kak imah ni syarah.......erm syarah rase imah rindu kat kawan baik yang imah b'gaduh tu kot....okla syarah tak tau nak ckp ape lagi ni assalamualaikum akk....babai..

*_* ^_^...salam sayang,
dari syarah

imah ammran said...

salam syarah..
akak rse btollah ape yg syarah ckp tuh..
tp skang, akak rse x payahlah rindu kat die..kitorang x kn bebaik..