Wednesday, November 26, 2008

Dekat je

Lalala~ Petang tadi baru balik dari hotel Palace of Golden Horses. Hotel yang dekat-dekat area Mines tu. Tak jadi pergi Mines dengan kawan-kawan. Pergi hotel yang dekat area Mines dengan family pon buleylah... Hehehehe. Rumah dekat je dengan hotel tu, kenapa nak tidur kat hotel pula? Heeee~ Sebenarnya, ayah ada khursus kat situ 3 hari. Semalam, saje-saje je beliau ajak tidur di sana. Sangat tiba-tiba. Tengah syok-syok makan nasi goreng Adabi buatan emak yang enak lagi lazat berkrim, mak suruh siapkan baju. Nak tidur kat sana 1 malam. Dush! Terganggu selera makanku ini. Haiyark! X)

Pukul 7.30 malam, sampailah ke tempat yang dituju. Bila masuk lobby hotel tu rasa macam nak lari-lari je keliling. Hahaha! Seriusly, aku agak jakun. Hagagaga~ Bukan selalu boleh ke sini. Palace of Golden Horses ni dah tentunya famous dengan kuda. Dan disebabkan itu, habis semua barang dia nak bentuk kuda. Macam tu juga dengan barang-barang kat lobby tu. Ish3! XD

Malam tu, ayah seorang sahaja yang keluar dinner. Aku dan lain-lain duduk dalam bilik sahaja. Nasib baik tadi ada beli makanan. So, makanlah makanan itu malam tu. Heee~ Kenyang juga apa. Sebab sebelum pergi tu, dah melantak nasi goreng yang enak lagi lazat itu. Hehehehe... Dan, dan, dan ke mana-mana tanpa mencapub pasti bosan! Yeah! So, mencapub la aku di setiap pelosok bilik tu pada malam itu. Hek3! c(X Gambar dalam entri selepas ini!

Esoknya pagi yang tak pagi sangatlah bangun. Bangun pukul 10 pagi. Sebab nak tengok Conan. Hehehehe. Imah sangat minat pada cerita itu! Heeee~ Jangan jelous! c(X Lepas tengok Conan tu, sarapan dengan makanan yang dibeli semalam. Sebab memang kitorang tak boleh makan sekali dengan ayah. So, mak dah ready dah dengan makanan itu. ;)

Lepas mandi-mandi dan siap-siap, tunggu ayah pula habis aktivitinya. Mahu balik sudeyh. Tapi, tapi, tapi sebelum tu aku mencapub lagi! Hahaha! Aktiviti kegemaran! ;PP Mencapub di balkoni bilik. Entah macam mana Aim boleh buka pula. Semalam cuba buka, tak boleh. Aim ni ada kuasa magic ke ape? Hehehe... XP Lagi sukalah aku mencapub kat balkoni itu. Cantik jugelah pemandangannya. Waktu malam lebih chun! ;DD

Pukul 1.10 petang, baliklah kitoang ke rumah. Mula-mula ingat ayah nak hantar. Tiba-tiba sampai kat luar hotel, ayah kata naik teksi jelah. Sebab ayah tak sempat. Lepas ni beliau ada kerja lgi. So, baliklah kitorang menaiki teksi berwarna biru, bernombor plat *** Ops, tak ingatlah plak. Hahaha! XD Mahal juge naik teksi. Baik naik kereta sendiri je. Naik teksi dari hotel itu hingga ke rumah sudah makan RM 20+. Gille betul. Apa-apapun, bestlah juga! At least tak duduk kat rumah saje! Weeee~ ;DD

LASTLY : Best, best, best! Walaupun kat sana tak buka Internet. Kalau buka, botak lagilah kepala ayahku. 2 jam = RM30. Baik pergi kat i-port station kegemaran kawan-kawanku. 1 jam baru RM1.80. Hehehehehe! XD

p/s : Panjang gille entri aku. Boleh dijadikan bahan bacaan. Hahahaha! XD Bacalah betul-betul kalau korang rajin. Heee~ ;DD

2 comments:

s! gad!s lolipop said...

gaga~
da lmee gyla aq x g golden horses nie ouhh !!
seriously, hotel tue mmg chntik plus katil dy bestt plus toilet x yah ckap mmg bestt gyla plus mknn sedap plus swimming pool tade hotel buley lwann !! haha xD

rinduu nk ke sane.. ngeh3 :)

Lolipop Manis -Syud- said...

bestBest!
same la suke tgk cite conan .
ngee~