Monday, November 10, 2008

Jamuan PRS!

Petang tadi baru lepas jamuan PRS yang macam aku cakap dalam entri sebelum ni. Aku kurang + agak + tak berapa puas hati sangat! Dalam surat kebenaran tulis, jamuan start pukul 1.30 petang. That's mean, 1.30 baru orang start makan. Tapi hakikatnya, pukul 1.30 makanan dah 'last season'. Ini ceritanya;

Ikut cadangan, aku nak balik rumah tukar baju dulu. Nasib baiklah rumah ditakdirkan dekat dengan sekolah. Aku n Anis balik rumah aku kejap. Sampai sekolah dalam pukul 1.40 petang macam tulah. Sesungguhnya hanya lewat sepuluh minit sahaja. Masa tengah gopoh bersiap tu, aku n Anis masing-masing kata diorang bukan pelahap. 10 minit, tak luaknya makanan.

Kitorang sampai sekolah terus pergi surau cari kawan-kawan yang lain. Tapi diorang dah tunggu depan Cafe Seri dah. Mereka yang tukar baju kat sekolah sampai kat Cafe Seri untuk makan dalam pukul 1.30 petang. Tapi masa tu, makanan dah nak habis.

Aku bernasib baik sangat sebab ayam goreng yang last sekali dalam bekas tu aku yang ambil. Yang last sekali. Air pun sama. Air titisan terakhir tu. Nasib-nasib! Tapi ada yang tak dapat minum air. Kesian! Tapi diorang pergi beli air kat kantin. Gille! Bayar RM 10 untuk jamuan. Tapi air minum pun beli kat kantin. Hadoyaiy!

Cikgu tak sepatutnya buat macam tu! Kata start pukul 1.30. So, 1.30 lah start makan! Eish! Bengang bengang! Tapi best jugaklah lepas jamuan tu. Hmmm, kalau ada apa-apa event kat sekolah lepas waktu sekolah je, mesti aku lepak sekejap baru balik. Heee~ Tadi melepak sambil mencapub! Hahaha! Lokasi penggambaran dekat pondok depan sekolah. Hehehe.

Dah puas mencapub, jalan pergi 7-Eleven pula. Tapi yang peliknya, depan 7-E pun nak mencapub juga! Alia punya hal la ni. Hehehehe! Alia, Alia.. Mencapub je kerja hang. Aku nak gambar tu nanti tau. Heee~

UPDATED!

CikAlia, si gadis lolipop!

Lentik gile kakiku itu! Hahaha!

Photogenik ke photogedik? Hehehe!

Anis je!

Makan kenyang ke?

LASTLY : Hari ni penat + seronok! Tapi ada sedikit kekecewaan. Huhuhu... ;'(

2 comments:

s! gad!s lolipop said...

haha, aq hnye ajak kowg tngkap gmbr d 7-E.. kowg yg nk tngkp gmbr, bukn salah aq.. =pp
tpy3, aq admit, mencapap hobiku ! haha

imah ammran said...

hobimu, hobiku jua!

lalalala~

;PP