Saturday, December 20, 2008

Kemakanan Kekenyangan!

Whoa! Kekenyangan. Burp! Malam semalam satu family aku ke Bagan Lalang. Makan-makan di sana. Jauh bebeno pergi makannya. Huhuu~ Untuk meraikan yang tak meraikan sangat result exam kitorang berdua. Kitorang berdua? Yup! Aku dan CikIcah. Weee~ ;)

Kitorang bertolak dalam pukul 6.45 petang. Disebabkan Serdang ke Bagan Lalang mengambil masa yang agak lama, kitorang bertolak awal. Weee~ Sebelum makan, kitorang singgah masjid jap nak semayang Maghrib. Lepas tu, sambung perjalanan ke restoran tu. Yeahh!

Dalam pukul 8 malam tu sampailah ke destinasi yang dituju. Huhuhu~ Walaupun restoran tu tak lah semewah mana, tapi makanan dia sedap tau! Yeah! Inilah dieee...


Korang pernah sampai ke sini? Boleh cuba, sedap tau. Hahahah! Aku nak promote plak. Huhuu. XP Apa yang kitorang pesan? Memang banyak. Semuanya untuk 10 orang makan. Family ku memang besar! Yeah!

Ada ikan 3 rasa, ikan sweet sour, sotong n udang goreng tepung, lala, kupang, pepahat, dan yang paling aku suka ikan pari bakar! Memang sedap gile! Huhuu~ Tapi sebelum tu ade makan sate. Whoa! Memang kenyang gile larh! XD

Tengok niii~






Penuh meja dibuatnya. Huhuhu~ Tak kesah, janji kenyang. Hahahaha! XD Kesemua sekali RM ***.**, agaknyalah. Sebab Mak tak bagitau pon harganya. Huhuu~ Tapi takpe. Itu kerja beliau dan ayah. Kerja aku ialah makan dan bersyukur sebab dapat rezeki macam ni. Alhamdulillah. Inilah yang dinamakan makan besar. Kalau tiap-tiap tahun aku dapat result ok, maknanya tiap-tiap tahun akan makan besar jugeee~ XD

LASTLY : Kesangatan kekenyangan. Burp! Alhamdulillah! ;DD

p/s : Tapi itu semalam saya kenyang. Sekarang ni dah lapar balik. Huhuhu.. XPP

6 comments:

Izzati Hazwani said...

Ikan 3 rasa memang sedap !
Bukan dia sama je ke dgn ikan sweet sour ?

s! gad!s lolipop said...

btol3 ! bagan lalang klau nk makan seafood o nk beli any seafood baek g sane.. walaupunn jauh, tapi bebaloi ! haha
promote skali.. =pp

faqiha said...

bestnye :)

Sara said...

woah! banyak giler. hahaha xD

Dieyna said...

woah,
beshnyer! tbe2 rse lapa lak.
hee :D

Syam Komeng said...

saya slalu dtg sini...
dekat jer dgn kolej sy...
;p