Thursday, December 4, 2008

Sedih... ;'(

Huhuhuhu... Kesedihan melanda! Sedih sangat. Kesian dia! Kesian Coco!

4 Desember 2008, lebih kurang jam 6 petang rumah aku digemparkan dengan sebuah kematian! Kematian seekor anak kucing yang sangat lincah dan comel, Coco. Memang dengar macam kelakar. Tapi hakikatnya, menyedihkan! Sedihlah! Aku pun menangis. Coco dan 3 adik-beradiknya yang lain telah dilahirkan di rumah ni dalam 5 bulan lepas kot. Comel je semuanya. Coco pon sama! Tapi nak buat macam mana, dah ajal dia.

Sedih sangat masa tengok dia mati. Aku yang tengok mata dia terkeluar sebab kena langgar dengan kereta yang dibawa oleh EncikAnep. Aku yang balut dia dengan tisu. Aku juga yang tanam dia. Tragisnya aku tengok. Sedih! ;'(

Coco! Kesian kau! ;'( Kucing yang comel dan lincah. Sedihnya! ;'(

Yang belang-belang gelap tulah Coco. Sebelahnya ialah Aiskrim Soda. Ada 2 ekor lagi. Mocca n Vanilla. Coco, kenanganmu dalam ingatan! ;'(

LASTLY : Masih terbayang-bayang matanya dan mukanya yang mengerikan. Kesiannya dia! Headline blog ni mengingatkan aku padanya.. ;'(

p/s : Kerja sekolahku sudah settle kecuali English. Complaint letter to editor of newspaper masih belum dijumpai lagi. Siapa buley tolong cari? Hegegege~ XP

8 comments:

Nash said...

Sbar ye cik limah..
tabah..ye..
jng ingat waktu duka itu,...
tpi ingat waktu gembira...
ok..
jng sdh2..
heppy2 selalu..
huhuhu

Sara said...

Bawa bersabar ya. Mesti comel Coco tu.

Erkk.. tiba-tiba sara yg rasa sedih.. uwaaa :(

Dieyna said...

b'sbr la CikImah.
suda ajal dy.
sy pn turut tumpang sdey ):

Izzati Hazwani said...

Ala..
jangan lah muram je.
hidup mesti diteruskan jugak!
Ingat...
Kucing bukan seekor!
http://www.blogskins.com/info/230057

s! gad!s lolipop said...

aq still ingat ko penah cite psal coco
sob3 ;(

ALyA CHaN ~ said...

Syahdunyaaa..
Alya teringat lg tyme seekor demi seekor kuceng2 kesayangan pergi dri hidup ni. Sedihnyaaa ..

Nk menangis dibuatnya baca post ni. Sobxx =(

Zaimin said...

kenapa sekarang ni saya tgk banyak sangat kematian kucing?

Erza said...

Alahai imah oi.Kucing aku pon gitu.Mati kne lenyek ngan kete.Mte trjuntai klua.Org yg melenyek x brtnggunjwb!ah..aku x kesah.tpi Kitty ni ank kcing mk aq.Time tuh 3 eko tgh mkan taw,patu yg kucing aku ngan kcing abg aku bijak.Dye ade trbau something.Patu lari.tnggl kitty sorg je klhap sgt.Tbe2 kecoh.time tu aq djh 2.mngis.akhernye SEMUA mati sbb2 trntu