Tuesday, February 24, 2009

:'(


Huuuhh~ Saat menaip entri ni, hati aku mengeluh sepanjang-panjangnya. Mungkin sepanjang Jambatan Pulau Pinang, mungkin juga panjang macam tembok batu kat China tu. Hmm, ntahlah. Rasa macam, besarnya dunia ni untuk aku..? :(

Masalah sebelum ni dah hampir selesai. Hati dah tenang sikit. Jiwa tak berserabut sangat. Tapi pagi ni, dugaan betul. Memang betul-betul dugaan. Banyak paper ujian dapat tadi. Tinggal 3 je lagi yang belum. BM, KH, n AG. Yang lain semua dah dapat. Result? :(

BI- 97% -A
SC- 70% - B

GEO- 93% - A
SJ- 62% - C
MT- 53%! - D

Sepatutnya ada yang C tu B dan yang D tu C. Ini semua pasal cikgu dah naikkan gred. 80% ke atas A. Sebenarnya, 75% dah A. Tapi kelas aku yang kononnya pandai ni, dinaikkan gred plak. Aku tak tahu nak gambarkan kecewa yang macam mana. Tak dapat digambarkan dengan kata-kata kot. Tapi yang frust gilegile nak mati, Math la. Sebelum test tu, aku dah buat banyak gile babun soalan. Dah usaha gilegile. Last-last dapat D. Diulangi D! Nasib tak fail. :(

First time seumur hidup result 'warna-warni' camni. A, B, C, D. Frust gilegilegile! :( Cakap kat mak result Math aku teruk gile babi unta. Mak tak marah, tapi...

"Mak, Math orang dapat D oh!"
"Ha, baguslah tu. Bagus la. Dah tunjuk dah turun tu. Dah tunjuk dah.."

Mak cakap camtu, dah nak nangis dah. Tapi cover lagi. Sekarang ni memang takley cover. Dah sebak dah aku. Mak mesti kecewa ngan aku. Tak marah pun, dengan tegur camtu, cukup buat aku rasa macam, "Ohhhh! Apa aku dah buat ni?!" :(

Sekarang, minda, jiwa, hati, otak aku berfikir. Apa yang aku silap? Belajar tak serius, main-main? Homework tak buat? Cikgu ajar tak faham? Umpat cikgu? Pengaruh? Atau apa? Semua tu, kena timbangkan balik. Aku tak mau keluar 'warni-warni' camni lagi. Diulangi! TAK MAU! :(

BEST SOLUTION, berubah dari sekarang? BEST WORDS nak sedapkan hati, bangkit kerana kegagalan? Macam mana kalau tak berbangkit juga? Macam mana kalau makin menurun je? Macam mana tu? Argh! JIWAKACAU! :(

LASTLY : JIWAKACAU :'((

3 comments:

lia : miss teddy said...

alaa weyh, february test ni smua cam x sedia lg.. xpe lah
next time kite cube r dpt A k ? aku pun da frust gegile da ni ! cam sakai je ! wuarghhh !

fatin.fatin said...

leklekyesygkuimah..
justfebtest..
mmglaktesmuadpttrok..
but,westilladstarantyyglbeybsr..
tpaqjusttathnjeantydgrbebelandrckguskalian..
papepnntyktedothebez4starantyk..
=)

cik imah said...

hmm.. yela korunk..
huuu~ :O