Friday, February 6, 2009

Entri Panjang! XD

Lalala~ Best lagilah harini! Sukesukesuke! Masa kat sekolah best gile! Seronok walaupun ada yang menyakitkan hati. Tapi yang sukesukesukenya banyak. Hueee~ :D

Yang sakit hatinya masa lawan bola baling pagi tadi. Biseng betul 3 ekor minah ni. Sakit jiwe betul aku ngan diorang ni. Hampeh tahap gaban betul. Paling tak boleh blah, "Diorang tak main ikut peraturan, diorang tak reti main, diorang tak pernah main bola baling, cikgu" E'eh?! Eytt, minah! Ko nak emo sangat apsal? Main lawan sukesuke, ko biseng-biseng ikut arahan. Jadi wakil sekolah lah ko! Terror gile beb ikut arahan. Ngahaha! XP Tapi dapat tengok Encek Pemain PingPong yang tanya surau tu! Dia sedang makanlah itu masa. XD


Ada orang jeles ngan aku laa~ Tiga sekali beb! Haha! Lawakla yang menjeles ni. Satu, sebab Encek Faiz cakap elok-elok je ngan aku, ngan dia tak. Eytt, sebab ko tak reti nak melawan cakap Faiz ngek tu la! Sebab tu kena bodoh-bodoh ngan dia. Heish! Dua, MEREKA jeles dengan aku n Ainul sebenarnya. Ainul rapat dengan Encek Zamir. Aku pula masa PI tadi TERjadi sour couple ngan Zamir ngek tu. MEREKA mengusha penuh kejelesan. Haha! Selengeee~ XP

Aku jerit-jerit, pukul-pukul, jeling-jeling ngan budak laki kelas 2 Setia yang ntah pape tu pon ada orang mengusha semacam. Perlu ke tengok aku macam tu? Aku carik kawan la, bukan lawan ngek! Bukan macam korang nak cari lawan. Hidup kena banyak berkawan. Kan ayah? XD

Habis cerita lawan-lawan, kawan-kawan, kawen-kawen. Heyy! Kawen-kawen takdela! Haha! XD
Petang tadi ada latihan rumah sukan Nuri. Haha! Lagi satu benda ngek yang terjadi. Huahua! Mula-mula keluar beli kertas A4 n makanan. Wahh! Kenyang makan beb! XD Pukul 3 petang tu baru gerak sekolah. Ainul ngan Anis lepak umah aku sekali. Pergi sekolah pon sama-samalah ngan diorang.

Nak pergi sekolah lalu tasik yang "indah" tu. Dari jauh kelihatan 2 ekor makhluk Tuhan yang ngek. XD Macam kenal. Rupa-rupanya memang kenal la. Haha! Itulah Faiz n Zamir ngek. Masa tu, kitorang nak pusing pergi pagar depan. Terjumpa plak ngan mereka ngek ni. Latihan start kol 4, kitorang pon lepaklah dulu ngan mereka ni. Lepak kat station bersenam kat tepi tasik tu. Haha! XD


Best je. Macam-macam yang merepek, macam-macam yang merapu. Siap ada roket terbakar, kucing dalam peti ais, dan yang penting sekali seluar Faiz. Hahaha! XD Kami kegilaan! Lepas tu, hujan! Nasib baik tak lebat. Dalam hujan tu lepak lagi. Takda kerja. Haha! Tapi last-last berhenti juga. Huehuee~ Masa hujan berhenti tu, pergi tengok bola plak kat padang Satim. Ingatkan latihan Nuri takda sebab hujan. Nasib baik kitorang tak tengok bola tu lama-lama. Rupa-rupanya adalah latihan tu. Haiyark! XD Kitorang bertiga pon, pergilah melatih diri di latihan Nuri tu. Nguhuuu~


Latihan Nuri pon habis. Pukul 5.30 tu dah habis dah sebenarnya. Tapi aku balik kol 5.45 tadi. Lepaklagi. Ngeng gilee~ Balik tu, serious penat gilee~ Kaki terseliuh. Dah tempang jap dah aku. Haha! XD Tapi harini memang best ar! Sukesukesuke! :DD

LASTLY : Wahh! Panjang ceritanya. Nak dengar lagi? Haha! :P



p/s : Faiz, suka cari gaduh ngan aku. Zamir, scandal duluu~ Irfan, kelakar la setan. XD Syakir, sakai. Fadhli, diam jee~ Mereka rakan seperjuangan! Sama dengan kawan-kawan yang lain. Jangan nak mengkritik aku atau apa-apa sahaja sebab kecoh-kecoh dengan mereka. Aku memang kecoh, korang tak payah kecoh ok! Biar aku sorang je yang kecoh! Ngek! XO

2 comments:

fatin.fatin said...

huhuu~
ko nye bju merh 2 kew??
bru ingt nk cilok..
hehee~
=D

cik imah said...

FATIN,
jgn cilok haaa~
XP