Saturday, April 18, 2009

Pesta Buku !

Lalala~ Harini penat juga rasanya. Pagi tadi pergi Pesta Buku kat PWTC. Tak pagi sangat kot. Sampai sana dalam pukul 12 tengah hari. Pergi bersama Ayah, Aim, Icah, Syaf dan Aida.

Mula-mula naik kereta sampai office Ayah, Menara Dayabumi. Lepastu jalan kaki pergi stesen komuter Kuala Lumpur sebab takut kat PWTC takde parking. So, beli tiket komuter pergi Putra. Sampai kat stesen Putra, jalan kaki lagi ke PWTC. Fuhh~ Agak jauh perjalanannya.

Jalan kaki pergi stesen komuter~

Dalam komuter, godek phone Syaf~ Haha! :P

So, sampai-sampai tak hadap mana-mana pun terus ke booth PTS. Bosan sungguh. PTS memang banyak sambutan. Mengapa tak besarkan sahaja booth itu. Sudah sungguh amat sesak maaa~ Masa nak cari buku tu rasa macam nak tolak-tolak je semua yang ade. Lautan manusia! :O

Tunggu ayah membayar harga buku kat kaunter~

Di tengah keramaian orang~

Dah cari buku, bayar semua. Pergi pula Bilik Kedah/Johor yang ada Gathering Pembaca AinMaisarah tu. Sesungguhnya aku duduk bersila je kat depan tu. Tapi tak duduk lama. Satu jam je. Lepas tu terus balik. Tak sempat cakap banyak dengan Kak Ain macam selalu. Huhu~

Masa gathering tu.

Masa event tu ada cabutan bertuah lah kan. Banyak kali gak Kak Ain pusingkan mesin bola binggo beliau itu. Haha! Nombor bertuah aku dapatlah G58. Aida ngan Syaf tak sempat pon dapat nombor tu sebab sampai kat aku je and orang belakang sikit, lepastu habis. Hohoh~ Kak Ain ni memang ngetop! :D

Aku lah itu di sebelah Kak Ain~ Hehee~ :D

So, aku bertuah untuk yang sagu hati punya cabutan je. Kalau dapat teddy bear tu syok gak buat tumpahkan air liur basi kot? Haha! Dapat sebatang pen comel warna putih pink dan buku latihan Sekolah Seri Bangsar tu. Hehh, boleh buat bukuconteng Math kesayangan semua. Haha! :P

Dah habis tu, keluar PWTC pergi mall depan tu jap cari air. Haus gile. Hohoh~ Lepas beli air tu jalan kaki la pergi stesen komuter tu macam tadi. Lepastu balik rumah then terus makan. Lapar gile. Mak masak sedapp, kenyang perut, suka hati!

Kali ini tak banyak sangat beli buku. Tengah bulan lah katakan. So, inilah yang dibelinya. Ini baru bahagian Icah. Sebab tadi banyak buku yang aku nak cari takde. Kali kedua nanti lepas gaji harap ada n bolehlah minta ayah belikan. Kali kedua nanti 23 hb betul-betul lepas gaji dan saya akan tak pergi sekolah haritu. Haha! *Gila ganas! :P

So, over all hari ni best! Dapat jumpa para bloggers yang selama ni just sembang-sembang kat blog, ym dan myspace je. Sara, Balqis, Syud n Aisyah. Haha! Dorang ni secara live semua hensem-hensem ouh! ;DD

Inilah yang kami dapat~ (;


BEST! :DD

9 comments:

Sara =) said...

hensem? haha, yelah tu :P

nurulbalqis said...

sangat sangat best !!
enjoy gilaa laa :D

nurulbalqis said...

imah dpt pen putih pink eyh??
nak nak!!
balqis dpt pen wane biru yg ade rose tu..
kureng menarek hati..
hik3..

hensem??
ouh..
boleh ngorat?? :D

Sara =) said...

pen biru rose tu kureng menarik hati? bagi jelah kat sara. kan senang cerita. hehe

cik imah said...

Sara,
hensemlah tu! :D

Balqis,
yup, pink putih yg comel tu!
kak ain tanya nak yg mne..
imah pon ambil yg tu.. hehe~ ;D
boleh jea~ ;P

Sara, (sekali lagi) xD
btol gak tu..
bg je kt sara~
heheh~ xD

syudJB said...

hensem ye?
ngee =D
yup yup!
sngt best!

cik imah said...

Syud,
hensem jea~ ;D

besttt~ :DD

Huda said...

xajk ? ;( (majok)

cik imah said...

Huda,
alahhaii sygg~
sorisorisori~
len kali aku ajk ko jea! ;DD