Sunday, May 31, 2009

Entah?

ENTAH,

Aku tak suka dia kot?
Aku benci dia kot?
Aku menyampah dengan dia kot?
Aku sakit hati dengan dia kot?
Aku bengang dengan dia kot?

Ahh! Apsal dia macam tu? Menjengkelkan! Kau siapa nak semua orang ikut cakap kau? Kau siapa nak marah-marah kalau orang tak ikut cakap kau? Kau besar sangat ke? Hebat sangat ke? Bagus sangat ke? Pandai sangat ke? Huhh,

Harini rasanya kesabaran aku susut dalam kadar yang agak banyak kot? Sebelum-sebelum ni susut dalam kadar yang amat sedikit je. Lepastu adelah naik balik memandangkan aku tengok kau dah berubah. Eh? Aku salah sebab naikkan balik tahap kesabaran aku tu kot? Sebab kau mungkin berubah dari segi lain. Tapi aku baru discover yang ada lagi yang kau perlu ubah kau tahu? Tak tahu? Nak aku bagi tahu? Tak payah. Buat refleksi diri sendiri la sakai! Just aku harap kau baca ni,

Janganlah nak suruh orang ikut cakap kau je.
Janganlah nak paksa orang buat benda yang orang taknak.
Apsal kau mengada sangat ni? Jelik la weh!
Dengan orang lain mungkin kau boleh nak mengada-ngada.
Dengan aku, so sorry! Sabar ada had weh!
Tadi kesabaran aku dah tahap minimum kot?
Kalau kau over sikit je tu, aku boleh je buat kau sakit hati.
Mungkin macam yang aku rasa sekarang?
Tapi aku fikir yang aku ni taknak cari musuh.
Jadi, aku sabarkan sikit diri ni. Sikit je weh!
Ingat weh, kesabaran orang tu ada had!

Dah baca? Kau faham apa yang aku cakap ni? Tak faham, fahamkan. Kalau faham, bagus. Pandai juga kau ni. Ingatkan bodoh sangat. Bagus! Kalau dah faham tu, faham-faham jelah apa yang kau harus faham. Faham? Huhhh, sengal !

Harap maaf~ Entri bukan untuk korang. ;P

5 comments:

alia F. said...

err, mcm kenaii jea sape yg ko maaksudkan niy :)

cik imah said...

alia,
btol ke kenaii ni?
hahaaa,

alia F. said...

rasenyee laa..
erm,budak yg... time g mcD, ko dgn filzah ckp psal budak niy kan ? mcD kfc ? err, ye eah ?

cik imah said...

alia,
ko bole jd mind reader arhh..
hahahaaa~ ;PP

alia F. said...

HAHA, aku mmg mind reader lahh :P