Tuesday, July 7, 2009

Rambutan oh Rambutan


Hahaa, kalau dulu cerita durian. Kini cerita buah kembali lagi dengan tajuk Rambutan. Hahaa. Sekarang kan musim rambutan. Kat rumah aku ni, stok rambutan baru masuk balik. Orang sebelah bagi. Hahaa, terima kasih makcik Yam. Huehue~ xD

Masa pergi Perlis haritu pon banyak gila bawa balik rambutan. Macam dah shopping rambutan plak. Hahaa! Beli kat pasar, orang bagi. Lepastu balik rumah je, abang aku bawa lagi rambutan lagi. Berkiloo-kiloo rambutan kat rumah ni. Tapi semua dah habis. Masing-masing kaki makan rambutan. Mak laa terutamanya. Huehue~ xD

Kalau kat Kelantan, orang panggil rambutan mokte. Aku first time dengar rasa agak nak tergelak jugalah. Ingatkan mokte tu macam mak Teh. Hahaa! Kejutan budaya bak kata orang melayu. Hahaaa. Tapi sekarang dah biasa je dengar. Huehue~ xD

Kebanjiran rambutan atas meja makan rumah. Hahaa~ xD

Makan rambutan kat rumah orang kot. (Aim sibukk je dengan buih sabun dia tu, HAHA! xP)
Muke bongekk makan rambutan. HAHA! xD

Stok mokte tu baru masuk. Aku rasa esok juga boleh habis tu. Hahaa! Tak kisah. Yang penting rambutan sedap woo. Manis-manis rambutan. Huehue~ xD

Rambutan! xD

5 comments:

IkramAfiq said...

haha...mokte dan durie(durian)..

.imah. said...

ikram,
mu org klate ko?
translation : awk org kelantan ke?
HAHA! xD

~ain said...

salah laa imah... demo ore kelate ko?

hahahaahhaha

fatimah arr said...

mokte..mokte..

sodap..

.imah. said...

along,
hahaa, yelahh..
dh jd ore pntai timur laa ktekan..
tau aje.. HAHA! xP

fatimah,
mokte, mokte.. mmg sodap.. xD