Sunday, August 2, 2009

Siapakah?

Pagi itu,

Sedang aku nyenyak tidur dibuai mimpi main buaian.. Eh, kejap. Betul ke aku mimpi main buaian time tu. Entahlah, aku pon dah tak ingat dah mimpi aku tu. Ehh, jauh dah merepek pasal mimpi, haha! Tiba-tiba dengar laa lagu Bercanda di Malam Indah-The Lipstik dekat phone aku. Wuarghh! Berangin je aku. Dalam hati dah menyumpah dah siapa yang call pagi-pagi buta ni. Pukul 3 pagi tuu. Dia dok oversea ke ape? Pukul 3 pagi tu dia ingat 3 petang? Aku tempeleng kang, sia-sia je. Ahaha! x)

Dengan mamai-mamai, aku jawab jelah telefon tu. Tapi sebelum tu, aku tengoklah nama pemanggilnya. Sekali takde nama daa, nombor stranger. Tadi dah berangin sebab dia call orang pagi-pagi buta. Lepastu, makinlah aku berangin bila dia kata, "Hello, ni siapa?" E'eh? Dia yang call aku, entah mana-mana dapat nombor aku, dia tanya plak aku siapa. Mamai agaknya. Mana taknya, call orang pagi-pagi buta. Huhh,

Lepastu, aku tanya balik dia siapa. Kalau aku tak salah dengar nama dia Amirul kot. Tapi tengah hari tadi dia call lagi. Bila aku tanya dia siapa, dia kata dia Mamat plak. Woot? Nama kau siapa sebenarnya huh? Amirul ke Mamat? Ataupun Amirul Mamat? Ataupun Mamat Amirul? Huhh? Konpius sudaa. HAHA! x)

Kau kata nombor aku ada dalam telefon kau? Celah mana? Nombor kau pon aku tak pernah tengok. Bila masa entah aku nak contact kau. Tak kuasa, you know? HAHA!
Tergedik plak. :P

Walau apapun kau punya nama. Walau dimana pun kau berada. Walau macam mana sekalipun kau dapat nombor aku, janganlah telefon aku pagi-pagi buta. Apa ke sengal kau ni? Aduhh. Membazir kredit kau je telefon aku tanya aku siapa. Sebab aku memang takkan jawab selagi aku betul-betul tau kau siapa. Kau siapa hah?


Konklusinya ; Kepada sesiapa yang ada nombor aku tu, janganlah korang telefon aku pagi-pagi buta, lepastu tanya aku siapa. Memang kalau aku dapat korang, aku ikat dekat pokok yang banyak kerengga nanti. HAHA! Celah mana nak cari pokok banyak kerengga pon aku tak tau. :P

x)

6 comments:

anode said...

imah nie..no yg ko bgy tu ak xknal..sori xdpt reply kdt takde..xpayh ltak kat kerengge kat hutan bnyk babi pon jdy lah..

.imah. said...

a'ah, a'ah..
nombor yg aku msj kau tu lah..
x tau ek? xpelah..
haha! cadangan anda akan dipertimbangkan.. x)

anode said...

haha..yolahh imah..
pertimbangkan lah dengan baik..

.imah. said...

haha,
ape daa ko ni enot.. xp

Izzati Hazwani said...

ahahaha
kesian
kacau jee
amirul bin mamat la kot

.imah. said...

wani,
haha! agknye kot?
x)