Saturday, September 26, 2009

Beginilah Nasib

Meh aku nyanyi sikit. Begini laa nasib diriku yang malang, oh Tuhannn. HAHAHA! Entah ape-ape entah minah ni. Tapi betul lah. Begini laa nasib diri yang tak berapa malang ini. Ahaha. xD

Mak dengan Aim ada dekat rumah Along di Terengganu. Icah dah balik UITM Penang di hatinya. Anep dengan Am kerja lah hendaknya. Tinggal bertiga je kat rumah ni. Aku, Ayah dengan Apis. Esok pun Ayah dah kerja. Mak aihh, bosan yaaa amat. Tak taulah macam mana orang yang family dia tak ramai kan. Hehe.

Begini laa nasib kalau Mak takde. Sampai Ayah pun boleh masak. Hahaa, kalau yang ni aku tak sedih. Aku gelak je. Agak kurang percaya sikit. Haha. Walaupun sedikit pelik, tapi makan jelaa. Nama pun lapar. Tak makan kang kelaparan pulak. Haha.

Begini laa nasib kalau ramai ahli keluarga takde kat rumah ni. Bosan tahap kuasa extra lapan belas. Takde dengar Mak membebel aku tak buat kerja pun bosan jugak. Takde kacau Aim sampai aku kena marah pun bosan jugak. Alahaai, apalah nasib. x)

Kalau korang yang family kecik-kecik tu macam mana ek? Adik beradik 2, 3 orang je. Yang anak tunggal tu pon macam sedih je. Macam mana lah kan? Mesti sunyi je. Kalau family aku yang agak besar ni meriah jugak. Tapi sekarang masing-masing dah ada hal masing-masing. Kesudahnya, begini laa nasib diriku yang tak berapa malang, oh Tuhann. Haha. bosan sungguh, sungguh bosan. Ehmm...

VS.
Beginilah nasib diriku yang tak berapa malang, oh Tuhan. HAHA! xD

6 comments:

f a t i n . said...

imah , sdeynye ! :(
whoa , tk thu la , fmily aq kcik tp aq ttp rse meriah ..
bersabarlah ye ! ;)

• Alya • said...

hahaha :)
seppp! family alya pn meriah. ada 7 members sekali! woahh :) kalau tak ada 8 [abang alya], tapi allah lebih sygkan arwah =( al-fatihah.

alia F. said...

ehee, aku 3 jea wey, tp skrg tinggal 2. gahh, okay lagi kot niy -__-'

.imah. said...

fatin,
ye, ye. aku tgh sabar laa ni. huhuu.
maybe ko dh biasa kn.
aku taklehh dohh. hahaa, xD

alya,
sepp! tp family akk lg meriah.
9 org tak termasuk abg ipar. hehe.
al-Fatihah..

alia,
hahaa, aakk ko dh gerak mesir ek?
tp ko dh biase kn. hehe.
xDD

m i m i said...

sy 4 ! tp sorang2 mcm wat hal sndiri .
xbest ! sedih ! birthday pon dorang tak ingat .waaa
time dorang sume blaja kat U masing2 , sy sorang2 kat umah . plus parents .
maseh lagi sunyi ,

bg sy , anak tunggal maybe best , maybe tak . ade yg diberi sepenuh kaseh syg dr parents , tapi ade yg tak .
kalau betol dberi kaseh syg , besssst ! dpt ape je yg dorang nk .
huhh

.imah. said...

Mimi,
Oh, tu mungkin sebab dh biasa ade abg2 n kakak2 mse dorg belum masuk U kan. so bile dorg takde, mmg rasa sunyi sikit. saya dulu pon mcm tu. tp skrg dh okay dh. hehe. xD

a'ah. yg x dpt kaseh syg sepenohnya maybe sbb parents die kerja je kn. yg dpt ape je yg dorg mintak tu pon kena beringat jugak. jgn smpai lupe diri kan? hehe. x)