Monday, September 7, 2009

Berkemas

Aduhh, penat sekali. Penat tahap kuasa extra tigaa. Sebab semalam dah dua, harini tiga plak. HAHA! Meraban je petang-petang ni. xDD

Seperti yang sedia maklum kalau korang baca entri semalam laa, semalam aku penat tersengih ubi sebab nampak Omas dan Nick Jonas Carpet mencari barang di Nilai 3. Hari ni dah bernekad nak kemas bilik dan ohh yeahhh! Mission complete! xDD

Lama tuu kemas. Pukul 9.30 pagi sampailaaa ke 2.30 petang. HAHA! Punyalaa bertahun tak kemas bilik tu. Sekali kemas, nasib baik tak bertahun. 5 jam sudehh. xDD

Penat gilaa kemas bilik yang dah bertahun tak kemas tu. Habuknya, mak aihh. Habuk dah tahap kritikal tu. Bersin bersin dibuatnya. Lepastu bawah katil plak, macam-macam ada woo. HAHA! xD

Tapi sekarang sudah bersih aa. Bawah katil dan clean and clear. Sebijik (iye ke sebijik? haha!) habuk pun aku tak tinggalkan. Lihatlah ini,


Haa, first pic tu sebelum. Gambar di tengah itu semasa dalam proses. Last sekali tu setelah penat lelah bermandi peluh. Haa, lihatlah perbezaanya. xD

By the way, harini 7 September 2009 ye kawan-kawan. Sila dapatkan ini di pasaran. Hehe. xD



Ehh, esok sekolah. Aduhh, malasnye. HAHA! x)

14 comments:

ePooL said...

x payah lah gi skola~ x)
ye ye,,nnt aku beli buku ko tuh~ xP








*poyo jer~ xD

alia F. said...

waaaaaaaaaaa ! *muke tak pecaya*
gileeee kawan aku yg niy kemas bilik dia, whoah whoah ! haha
cadar baru ! langsir yg dah basuh [ye kea ?] HAHA


*masih lg dgn muka tk percaya*

DJ Farahani said...

wah wah wah!
:D


katil akak memang dah bersih!
berkilat HAHA!:P


ok.Nanti farah beli buku tu.Nyumy ikan goreng!:P

Miss Alisa said...

wooah ! bersih !
bole join deko bersama eric nih .

*F A R E H A* said...

whouhhh ..
bravo bravo ...
;)

anode said...

haha , imah bangge . nie yg buat aku nak melwat nie . kasi free la buku tu .

.imah. said...

epool,
menghasut aku plak supaya tak gi sekolah? ish2. haa, belibeli. xD

alia,
langsir tu baru basuh ye, harap maklum. HAHA! xDD

DJ farahani,
berkilatkah? HAHA! xD

miss alisa,
bolehkah? saya tak mau join. saya mau dia hiaskan. wahh, mesti grand sekali. HAHA! xD

fareha,
haha! ye ye. bravoo. bravoo. xD

anode,
nak melawat? nanti2 laa. HAHA! :P
bangga sekali weh. bukan senang tu nak kemas.
ko nk free? buku free aku pon tak dpt lagi not. HAHA! :P

fatimah arr said...

eh??
ur own book??
hebat2!

Nadiah :) said...

bile bce entry nie , smgt pulak nk kemas bilek xDD

.imah. said...

fatimah,
ehh. bukan sye sorg sje.
along sekali. x)

nadiah,
semangat? yeahh! itu yg kitaa mahu.
HAHA! xD

~ain said...

good roomkeeping. teruskan usaha yang jitu!! semoga bersih je ex-bilik aku tuuu...

.imah. said...

along,
haha. roomkeeping pon ada ke?
ex? haha. xD

hAnIsAh_aMmRaN said...

lawa nye bilik aku....haa..nnt aku nk tidur kat katil yang dekat kipas tu....ko kmbli kt katil ko yg dulu arrrr...ahahaha

aku xkire!

.imah. said...

icah,
ahhhh. no no no! jgn hrp.
penat aku kemas tuu. :PP