Sunday, September 6, 2009

BerNILAI

Hari ni betul-betul punya penat. Penat kuasa extra duaa. Kaki lenguh betul. Lenguh kuasa extra. HAHA! Hamek kau, semua bagi extra. xD

Ape kejadahnye yang telah dilakukan sehingga penat extra-extra ini? Yaa, anda patut tahu bahawa jalan kat Nilai 3 cari carpet, sarung kusyen, cadar tilam, comforter, kasut dan baju melayu adalah sangat memenatkan. Memenatkan tahap extra. HAHA! Extra lagi.

Penat pon puas hati gak laa. Takdela aku duduk kat rumah macam orang gila yang kebosanan. Kalau semalam, mak aih. Rasa macam orang gila betul duduk kat rumah takde buat apa-apa. Jadi, tadi mengeceklah mak nak ikut pergi Nilai 3 tu haa. Sekali, penat tak agak ohh. Yelah, aku bukan kaki shopping okayy.

Pastu ada ternampak orang tu mukanya ala-ala Omas dalam cerita Upik Abu dan Laura tu. Hehe. Tersengih-sengih ubi laa aku di situ. Lepastu kan, salesman kedai carpet plak mukanya sebijik macam Nick Jonas Brothers. Serious sama. Dengan rambut kerinting tu, kulit putih-putih. Haih laa, memang sama. Haaa, lepastu aku tersengih-sengih ubi lagi di situ. Mari kita gelarkan salesman ini sebagai Nick Jonas Carpet. HAHA! xDD



Pergi Nilai ni dapat laa kasut. Jumpa juga kasut yang bolehlaa pada aku. Huehue~ Lepastu dapat juga cadar tilam and comforter baru untuk bilik tu ha. Ini menjadikan aku bersemangat nak kemas bilik pagi esok. Kalau takde cadar baru macam tak semangat jelah kan? HAHA! Alasan, padahal memang pemalas. :PP

Langsir bilik yang bertahun tak basuh pon dah basuh. Esok memang nekadlah nak kemas bilik tu. Kemas keseluruhan. Tak kira yang boleh nampak dengan mata kasar ataupun mata halus. HAHA! xD

Jadi, harini penat berjalan. Esok nampakanya penat mengemas laa. Takpe, nak tukar cada baru tuu. Weee~ xDD

Penat di hari cuti lebih baik daripada bosan di hari cuti. Kan? xD

5 comments:

lina said...

yeah,
lagi best dr dok terperap dlm umah!
(:

ePooL said...

nak omas ngan nick jonas jer~ xDD

fatimah arr said...

adalah lebih baik kuar dr terperap..

anode said...

imah , ko pegy nilai beli kain whatever tu ke beli omas ngan nick jonas carpet . haha :P

.imah. said...

lina,
ye. setuju! x)

epool,
klo jumpe joe jonas carpet lg aku suke. HAHA! xDD

fatimah,
adalah benar yang dikatakan itu. xD

anode,
aku tak beli ape2 node. mak aku je beli carpet tu. HAHA! :PP