Saturday, October 10, 2009

Beraya

Haha. Title raya tuu. Takpe, raya kan sebulan. Haha. Harini, pergi beraya rumah Nana. Boleh tahan jugaklah. Jauh oi. Haha. x)

Cakap pasal beraya, meh aku nak story sikit. Kalau kita beraya, agak-agak kalau lepak rumah orang lama-lama tu rasa apa ek? Tak segan ke. Haha. Dapat kalau sekali kena smash "Laa, nak balik dah ke? Ingat nak cuci pinggan sekali tadi." Haha! Sumpah aku segan gila. Kalau kena sebijik macam tu, kompem terkedu kejap. Segan oi. Hohoh. x)

Cuba bayangkan kalau kat rumah aku sendiri. Orang ramai-ramai, bising-bising lepastu tak reti nak balik. Ohoii, buat semak kepala. Tapi kalau taknak bising, baik takyah buat open house kan? Hohoh.

Baru aku terfikir oh. Takpe, lepas ni pergi beraya kejap je. Paling lama pon sejam. Bila fikir-fikir balik, aku taknak basuh pinggan oi. HAHA! Kat rumah sendiri pon macam liat je, inikan kat rumah orang kan? Haha, xDD

Tapi tahun ni aku takyah fikir sangat pasal orang nak datang rumah aku sebab rumah aku tertutup tahun ni. Haha! Kuih raya pun dah habis dibedal oleh tuan rumah. Haha, gila kentang. Kalau nak duit raya sangat, contact mak aku lah. Mintak sendiri oi. Rumah aku tertutup oi. Haha! Harap maklum, minta maaf dan terima kasih. x)


Jangan jadi macam ni. Raya rumah orang jadi hantu raya. HAHA! xD
Gambar diambil daripada Encik Google.


Esok beraya lagi oi. Hahaa, x)

8 comments:

~ain said...

ngok betul laaa gambar hantu raya ko tu!!

.imah. said...

along,
haha. anda seram? anda seram?
haha, amda seramkan? seramkan?
HAHAHA! xDD

m i m i said...

nape slalu ade 'oi' ?
haha , ur so lawak ah !

.imah. said...

mimi,
haha! lawak ke? ntahlaa, mcm best je ckp oi oi tuu.
hahaha. x)

*oi. xDD

m i m i said...

memang u lawak ah imah oi .
hek3

.imah. said...

mimi,
haha. oi oi. x)

cungurlz said...

sowi la ek .mak aku saje je .jgn terasa ..

.imah. said...

nana,
hahaha. tidaklaa terasa.
tp terfikir lah jugak.
heheee. xDD