Sunday, November 22, 2009

Start The Operation !


Yeah! Harini aku dah start the operation. Operation ape? Bukan operasi pembedahan ye. Haha. Operasi apa? Apa? Haa, homework yang bertimbun tu laa. Haihh laa, seksaa-seksaa. Cuti sekolah pun ada homework. -__-"

Memang bengang tapi bila fikir-fikir balik okaylah ni ade homework. At least, aku ade laa buka buku Form 3 tu. Kalau tidakk... Berhabuk kot buku tu. HAHA! xDD

Mulakan dengan Bismillah, lepastu buat sinopsis Panas Salju. Oh, bukan buat. Salin. Haha. Lantak pi laa. Yang penting aku siap kan. Haha. Then, habiskan baca semua novel Form 3. Panas Salju dengan Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Hahh, mula-mula gila semangat aku baca sehelai-sehelai muka surat. Dr. Jekyll and Mr. Hyde tu aku tabah baca sampai page 50 je. Lepastu dah bosan, ambil buku rujukan, baca sinopsis. Haa, senang. Mudah dan menjimatkan masa. HAHAHAHA! xDD

Panas Salju tu plak, salin sinopsis, lepastu baru baca novel dia. Tapi sama jugak. Sampai muka surat 50, aku lompat-lompat je baca. Daripada 50 ke 80 ke 120 ke 150 ke mana-mana dan akhirnya sampai muka surat akhir. HAHAHA! Once again, mudah dan menjimatkan. :PP

Korang macam mana? Ade homework jugak ke? Haha, mesti takde kan. Haa, ni yang aku nak kedengki ni. Hahaha, kalau takde homework, pergi baca buku lah kawan. Haha. Dan adakah korang minat nak baca novel-novel sastera sekolah ni? English n BM sekali? Ke sama macam aku je, main tipuu. HAHA. :PP

Ohh, dah lama tak cuti yang takde homework. Haha. -___-"
*Btw, it's our 8th months. I love you, PAKCIK. :)*

7 comments:

faqiha said...

gudlcuk ye buat hmwok :)

.imah. said...

faqiha,
thanx kaseh. haha. x)

fatimah arr said...

dr jekyll uh mmg xsedntuh sampai pmr..
panas salju tuh baca lah gak..

.imah. said...

fatimah,
hahaha. yeahh, boleh laa tu. xDD

m i m i said...

haha . sy sdg bace the prisoner of zenda . (klate)
tp i jelesss la . awk phantom of the opera kah ?
sy sgt mau bca bku tu . sgt mau .
ehh da bace tp nk blaja !
nk exam phantom o d opera !
adoiii

.imah. said...

mimi,
phantom of the opera form2.
phantom of the opera best!
dr jekyll and mr hyde, penin sedikit.
hahaha. xDD

m i m i said...

yeeee ,
tu la sy jeles .
sy potato ppl je .
uhukk
tp prisoner o zenda ni best .
hak3