Thursday, December 3, 2009

Ibarat Tisu Tandas yang Basah

HAHAHA! Lihat title di atas. Ya, ibarat tisu tandas yang basah. Haha, Aim punya kerja lah ni. Dia suka sangat tengok kartun, lepastu siap hafal dialog. Dialog yang pelik-pelik pulak tu. Macam 'ibarat tisu tandas yang basah' ni haa. Aim cakap dia tengok dalam cerita Danny Phantom, Encik Lancer yang cakap. Haha, Aim begitu bongek sekali.


Anak panah merah itu menunjuk kepada Encik Lancer ye. HAHA! xDD

Jadi, apa kena mengena perumpamaan di atas dengan entri aku? Haha. Korang sendiri pon mesti blur-blur lagi kan apa tu 'ibarat tisu tandas yang basah'. Actually, aku pon tidak tahu. HAHAHA! Tapi, berdasarkan kefahaman aku, perumpaan itu bermaksud 'lunyai' ataupun 'lembik'. Haha, yelah. Cuba korang ambil tisu tandas, lepastu basahkan. Apa yang akan terjadi? Pergilaa try buat. HAHA. Jadi lunyai laa. Berdasarkan kefahaman korang, macam mana plak? Sila berikan pendapat. Hehehe. x)


Tisu tandas yang tak basah. Takde plak aku dapat google image tisu tandas yang basah. HAHAHA! xDD

Ya, lunyai, lembik. Sama seperti aku sekarang. Dah lama tak update blog. Dekat seminggu jugak. Hehe, sorry peeps. Busy gilaa kot. Dengan homeworknya, dengan manuskrip novelnya. Semuanya aku target nak siap sebelum Christmas ni. Tapi manuskrip kena siapkan dan email pada Along sebelum 20 haribulan ni. Nak target terbit masa PBAKL 2010 ni. Wahh, memang tak menang tangan kot.

Update ni pon sebab macam rinduu je kat blog ni. Haha, poyoss. Relax sikit sekarang kot. Sikit je tak banyak. Homework tinggal satu je, tapi itu yang paling rumit sekali nak buat. Haha. Manuskrip plak kena siapkan lagi 2 bab je sebab aku ambil 20% sahaja. Sama macam novel 'Ikan Tawar untuk Lego'. Belum sempat cuba untuk 100%. Lepas PMR kot. Hehe. I'll try my best! :)

Jadi, lepas balik kampung esok, aku akan siapkan semua yang perlu disiapkan. Lepas Christmas harapnya aku boleh relax-relax sikit sebelum sesi persekolahan 2010 bermula. Wahh, cepatnya masa berlalu. Haha, Aim pon dah nak sunat. HAHAHA! Perlu ke cakap kat sini? Bwahaha! Lantaklaa. Sebab Aim nak sunat laa, kena balik kampung esok. Hehe. Aim, kau jangan lari plak nanti bila nampak tok mudim. KAHKAHKAH! :PP

Haaa, hamek kau. Lama tak update blog, sekali update panjang berjelaaaa daa. Hehe. Bacalah korang kalau nak. Kalau taknak, suka hati laa. Ini dah nak awayy lagi ni. Tak tahu plak nak update bila lagi. Hehe. x)

December, such a busy month. Erkk. x)

5 comments:

m i m i said...

imah ,
buku second yg awk tlis tu...
tjuk pe eh ?
still ikan twr utk lego ke ?
hmm , cite lego tu best la .
ada sense of humor .
Afiq tu 'byk mulut' sguh . hehe

nk tnye ni ,
Afiq , Hafiz , Anis tu umo brape xtually ?

• Alya • said...

haha buat best2 tau! ble dah jadi jutawan nnti jgn lupa blanje a&w ;p

.imah. said...

mimi,
tajuknya Sepupu Lego.
masih ceritakan pasal family Afiq tu lg.
Afiq tu dlm drjh 1-2, Anis tu lebih kurang ting 1-2, Hafiz tu pulak dlm umur 16-17 thn.
hehe.

alya,
insya-Allah. alya doakan laa akk tak pecah kpale mse buat tu nnti. boleh laa jd best sikit. hahaha.
kalau dh jt jutawan, bukan setakat a&w akk blanje, kereta mainan b&w pun akk boleh blanje laa.
tu klo jutawan laa dik ye.
hahahahaha. xDD

~ain said...

imah... buat 5 bab.. baru boleh 25%... hahha

.imah. said...

along,
haha. yelaa. x)