Tuesday, May 11, 2010

Pesta Pantun

Pagi-pagi pergi sekolah, memakai songet warisan melayu, berbaju sekolah, berkasut reben, bertudung hitam. Apsal pelik sangat pakaian aku pergi sekolah ni? Pergi sekolah ke pergi mana ni haaa? Haha, xDD

Pergi Pesta Pantun Peringkat Petaling Perdana untuk Zon B laa. Ohh, yea, first time kot. Gile gementar plus aku rasa agak tak berapa nak sihat. Haihh, takpelaa. Aku gagahkan juaa. Padahal berpeluh-peluh menahan sakit kepala.

Penahanan sakit kepala tu berbaloi lah jugak. Pasukan Pantun SMK Seri Serdang mara sampai peringkat akhir. Pantun untuk peringkat separuh akhir pun tak siapkan lagi. Ingatkan sampai suku akhir je. Kitorang semua sangat-sangat tak expect. Semua baru-baru lagi. Berlatih pon tak sampai sebulan. Alhamdulillah lah kiranya tu. Rezeki terpijak. :)

Tapi kalah kat peringkat akhir tu lah. Takpe, kitorang kalah bermaruah. Kitorang tak tipu masa, betul tak penjaga masa? Lantaklaa pantun dah siap ada ke, perlarian ke, perjoggingan ke, perjalanan ke. Asalkan kitorang jawab, cukup masa. Ohh, dan tak pakai ucapan psikologi. Haha, whatever. Kalah yang okaylah. First time dah sampai sini, kira syukur lah. :)

Dan sekarang aku penat gila, sakit kepala gilaa, ulcer sampai duaa. Ahh, tak laratlah. Tadi pergi clinic jap. Doktor tu kata "Awak stress ni. Stress kerja ke belajar ni? Kerja kat mana?" Aikkk? Celah mana nak kerja doktor oi. PMR tak lepas lagi. Haha.

Takpelah, tidur dulu. Assalamualaikum. :)

8 comments:

CkDs AhRa said...

hahah...nmpk muka imah dah tua tu...hahaha..

.imah. said...

kak CT,
arghh, tuakah dakuuu?
tidakkk! :O
doktor tu yg mata kelabu.
hahahaha. xDD

iqbal said...

terbaik lah !
;D

.imah. said...

iqbal,
ape yg terbaik?
hahah, :P

ainulhusna said...

masuk rumah jumpe cik etun ,
berlari-lari sambil menggumam ,
hapijahtul naimah masuk pantun ,
esok hari tros demam ! :)

hahaha .

.imah. said...

anode,
pembayang pantun kau takde kesinambungan. nnti markah kne tolak.
hahahahaha.

:PP

ainulhusna said...

haha . aku ta pro mcm kau imah ! au bantai jea . kona tolak mrkah ade aku kesah ! haha

.imah. said...

anode,
hahahaha. yelahh node.
:PP