Sunday, June 6, 2010

Lagenda Budak Setan vs. Bilik Gelap

Petang tadi, last minute hangout. Haha, dengan Aida, tengok Lagenda Budak Setan. Memang best laa cerita dia, sentap. Haha, tapi kalau novel mesti lagi sentap. Teringin pulak nak baca novelnya. Entah sejak bila aku layan novel cinta ni? Tak tak tak. Baru cakap je, maybe novel dia best. Haha, cover. :PP

Filem

Novel

Tapi kesian "budak setan" tu ohh. Dia laa yang paling sentap sekali. Haha, nak tau lagi pergi tengoklah. Kalau nak buat review macam malas je. Haha. :PP

Balik tu, Aida dah gegar hati. Haha, mamat KTM ye Aida? Amboi-amboi. Haha, janganlah dohh, orang punya. Cari lain okay? Ke nak mintak tolong aku? Haha. :PP

Ohh, yea! Jangan salah faham (kan aku dah cakap aku suka ayat ni, haha). Bilik gelap takde kena mengena dengan filem Lagenda Budak Setan ini mahupun novelnya. Bilik gelap di sini bermaksud, bilik aku dalam kegelapan. Oh, tidak, bukan sisi gelap kejahatan. Tapi lampu takde! Huwarhh! Tension je duduk dalam gelap.

Dahlaa nak baca novel ni ;

Akhirnyaa! Dapat jugak aku beli. Haha, alang-alang dah ke Mines. Masuklah Read Malaysia jap. Mula-mula cari tak jumpa novel ni. Aku dah macam "Uhhh, sentap," haha. Tapi tak puas hati dan cari balik dan jumpa! Yeayy! Seronok!

Tapi tak seronok balik bila memikirkan bilik gelap. Macam mana nak baca? Huarhh! Cepatlah repair lampu tu abang-abangku sekalian. Hahaha. :O

Sekian, nak siap untuk kelas tambahan esok. First time pergi kelas tambahan waktu cuti-cuti macam ni. Selalunya memang mengelat. Haha. Nebes (nervous) lah pulak. GEDIK! :PP

Nervous ni. HAHAHA. :P

12 comments:

~ain said...

dapat diskaun 35% tak imah?

.imah. said...

along,
tak dapat laa.
takde org PTS pon.
diorang tak jaga booth tu.
org MIECC tu yang jaga.
tp diskaun biasa laa kan, 20%

~ain said...

boleh laa dari takde .. kalau ada diskaun lagi best..

.imah. said...

along,
haaa, ye, betul-betul.
yg penting, dapat jugak novel ni akhirnyaaaa.
hahaha. :DD

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

nak g tengok..

maner nak crik novel tue erk..

.imah. said...

pegi laa.
best jugak cerita tu.
novel tu?
i've no idea about that.
serious, susah nak cari.
kalau laa ade, mmg nak beli kot.
huhu. :O

IkramAfiq said...

mcm best je citer tu .. tp x tau la bole tgk ke x ..
nak keluar hangout pon da susah skrg ni ..
sume salah SpM ... lalaalla

.imah. said...

ikram,
hahaha, takpelaa.
bertabahlahh tunggu SPM tu.
nnti beli cd je.
hehehehe. xDD

IkramAfiq said...

cd? Abis hilng feel...

.imah. said...

ikram,
haha, okaylaa tu.
drpd takde kan.
hehehe. :P

~ain said...

novel tu mungkin tak lama lagi akan cetak lain.. novel LBS tu novel lama masa along sekolah rendah lagi.. penulis novel tu siap telah diisytihar muflis segala..

ni dah ada movie, mesti novel hot balik laa..

.imah. said...

along,
tawuu. novel tu dh lama kan.
memang hot laa.
huhu.