Sunday, June 13, 2010

Manjung, Lumut, Pangkor, Perak

Well, baru balik dari Manjung, Lumut, Pangkor, Perak petang tadi. Haha, banyak sangat persinggahannya. Jadi itulah yang menjadi title nya. Best. :)

Pergi Manjung sebab kenduri kahwin actually. Tangoklah baju kurung hijau yang aku pakai tu but abaikan cara duduk tu. Haha.

Alang-alang tu ayah pon ajak bercuti. Bercuti ke? Haha, pon boleh. Singgah sawah padi yang cantik ni. Sumpah hijau gila. Haha, lawa dohh. Saya sukaa, saya sukaa. :)

Lepastu lalu apa benda ntah nama dia aku lupa. Still dalam pembinaan. But jambatan ni cantik. Singgah lagi ambil gambar. Haha. x)

Check-in hotel kat Lumut lepastu keluar. Nak pergi Pulau Pangkor. Before tu ambil gambar lah kan kat depan hotel ni. Lawa, ada pemandangan laut gituu. Hehehe. ;)

So, pergi Pangkor. Tengok-tengok kat jeti tu. Jalan-jalan pon dekat dengan jeti je. Malas nak pergi jauh-jauh. Lepastu makan and balik hotel.

Malam tu ayah lepaskan jalan-jalan dengan yang lain. Mak dengan ayah tak ikut. Malam tu lebih kepada shopping kot. Walaupun tak banyak sangat. Sebelum tu masuk rumah hantu. HAHA! Sumpah lepu gila rumah hantu tu. Tapi saja masuk nak bagi Aim masuk jugak. Tengok muka Aim tu. Nak buat peace pon tak mampu. Haha, yang penting sumpah lawak macam bodoh je hantu dia. Siap seekor je hantu. HAHAHA! xDD

Shopping and lepak kat depan hotel tu lagi dan ambil gambar lagi. Lepastu balik hotel, tidur. Penat oi jalan. Haha, baru shopping sikit padahal. Well, aku kan bukan kaki shopping. Haha. xDD

Esoknya nak balik dah. Check-out hotel lepastu naik kereta balik. On the way tu singgah Kompleks Sejarah Pasir Salak. Wow, macam best gila je. Aku suka pulak tempat tu. Boleh revise pasal Sejarah. Lepasni Bab Sejarah yang ada pasal Pasir Salak tu boleh pass lah kot. HAHA! x)

Lepastu lagi nak balik dah tapi singgah Menara Condong Teluk Intan. Ambil gambar kat luar je. Panas, penat dan malas. Haha. Ini jelaa yang ada.

On the way balik tu lagi singgah Sabak Bernam makan mentarang. Ohh, sedap jugak rupanya mentarang ni. Apa tu mentarang? Silaa goggle. Haha. :P

Lepastu baru balik yang betul-betul balik. Takde singgah lagi. Terus balik dan sampai rumah pukul 6.30 petang kot. Overall, best jugak lah bercuti kali ni. Haha. x)

Nahh, Along. Tengoklah gambar tu. Taulah jealous. HAHAHA! (gelak jahat) Err, bapak panjang gila entri. Haha, Along yang jealous lah punya pasal ni. HAHAHA! (gelak jahat lagi) :PP

Habis. :)

6 comments:

~ain said...

ek eleh..
along nak pi pulau kambing pas ni.. hah hah hah hah

.imah. said...

along,
pulau kambing? HAHA, ade ke?
kenapa tak cakap nk pergi
pulau sapi ke,
pulau kerbau ke,
pulau lembu ke,
pualu ayam ke,
atau pulau² haiwan ternakan lain?
HAHAHAHAHA! xD

~ain said...

oi.. imah.. kat tganu ni ada laaa pulau kambing.. tak percaya? sila google..

.imah. said...

along,
hahaha, yeke?
a'ahlaaa. adelaa.
hahaha, x)

Nad. said...

sabak bernam? apelah ade kat situ. poli akak ade la. haha.

btw, teluk intan tu dh mcm mines je kalau duk sabak bernam. hehehehe.

.imah. said...

kak nad,
haha. tu laa pasal. ade jugak nmpk signboard pegi poli akk tu. haha.
ade laa jugak tu mentarang tu. xD


haha, mesti selalu lepak situ tu. xDD