Saturday, August 7, 2010

Great Moment with Parents Contest by Sachi Asukai

Kalau dah sekali join contest tu, mesti akan terjumpa contest lain lepas jalan jalan kat blog orang. Jadi, join je laa. Bukan susah sangat pun. Buat essay English lagi susah. Hahaha. :P

Atas ni banner contest dari Sachi Asuka.
Bawah ni gambar dengan mak. :)

Gambar masa kat Sarawak. Haha, time tu baru darjah 5. Suka gambar ni sebab suka bila ingat mak peluk kuat-kuat macam tu. Haha, jangan tanya apsal aku suka pulak bila ingat mak peluk kuat-kuat macam tu sebab entahlaa, aku pun tak tau. Yang pasti suka bila mak peluk kuat-kuat macam tu. :DD

Saya sayang mak saya sebab dia mak yang hebat. Pada saya takde mak yang lebih hebat selain mak saya. Mak saya paling hebat. Mak boleh jadi chef yang hebat sebab masakan mak hebat. Mak boleh jadi suri rumah sepenuh masa, separuh masa, sesuku masa. Haha. Mak jugak boleh jadi pengurus taska, tukang jahit langsir, pemandu budak kelas khas dan budak tadika, pembuat kuih dan banyak lagi. Kan saya dah kata mak saya mak yang paling hebat. :DD

Mak ajar saya masak nasi sebab itu je laa yang saya reti masak pun. Hahaha. Mak ajar saya gosok baju sendiri, mak ajar saya basuh baju sendiri, mak banyak ajar saya berdikari. Nanti saya nak belajar banyak lagi dengan mak. Mak pun dah macam cikgu. Aishh, kan saya dah kata tadi mak saya paling hebat. Semuanya mak boleh jadi. :)

Jadi, kesimpulannya mak sayalah yang paling hebat sekali dan saya sayang mak saya. Mak orang lain saya tak tahu. Mak anda macam mana? Mari luahkan rasa sayang sambil join contest. Bila dapat hadiah, boleh kongsi dengan mak. Boleh kongsi dengan ayah jugak. :)

Nak tag ; Along dan Asy yang suka berjimba-jimba dekat blog ni. Ahaha. :DD

Saya sayang mak ayah saya. :)

6 comments:

~ain said...

apa ni? tak paham? tag ape? pasal mak ke? kalau pasal mak, along copy paste entri imah ni je laa.. hahah

.imah. said...

along,
aaa, buat je entry ade gmbr mak pastu bebel sikit sikit dh laa.

iqbal said...

nape ade tulis 'naju' ?
HAHA

.imah. said...

iqbal,
mana? mana? mana? takde pon.
saja nak sabotaj laa tu.
die yg salah eja gosok jadi gosdok.
nak salahkan org pulak.
HAHAHAHAHA. :P

iqbal said...

eleh .
da tukar balik memang la .

.imah. said...

iqbal,
ahhh, manaaa manaa?
takde laa. jgn nk tipuu.
HAHAHA. :P