Friday, September 3, 2010

Mai Pilih, Mai Pilih!

Ini bukan macam orang jerit jual buah-buahan di pasar malam ye.
*click untuk tumbesaran*

Lihat jam yang ditunjukkan pada gambar pertama kemudian lihat jam yang ditunjukkan pada gambar kedua. Ergh, terlalu lamaa untuk aku. Tambah dengan ke'slow'an Portal Rasmi Kerajaan kan, memang lama lah. Memang ada kekeliruan di situ. Mana laa aku tau nak yang mana. -____-"

Print screen pertama, ingatkan nak publish je kat blog. Sekali biar lamaaa lamaaa. Tak juga aku pilih pilih sekolah mana. Sampai laa ni, tak pilih pilih lagi. Tu yang ada print screen kedua tu. Tanya mak, mak kata "Ambil laa mana-mana sekolah yang kau nak. Dekat-dekat aje laa senang. Takde penat ayah nak hantar kau."

Wah, jauh sungguh pemikiran mak. Macam confirm dapat je. And kalau dapat pun macam aku confirm pergi je? Haa, itu belakang cerita. Yang penting mohon dulu. Nanti kalau tiba-tiba rasa nak pergi, tarikh permohonan dah lepas. Kan sayang je melepas macamtu.

Masalah utamanyaa sekarang, bahagian PILIHAN SBP kosong lagi. Sama lah macam PILIHAN ALIRAN. Tadi Alia dah sibuk tanya kawan kawan semua. Nak pilih sekolah mana. Hah, sekarang biar aku tanya korang pulak. SBP mana haa? Haha, mana tauu dapat and aku terasa nak pergi ke. Tapi, entahlah! Tak tahuu! Tak tahuu! *jerit di hujung penjuru sambil tutup telinga dan menggeleng-gelengkan kepala* HAHA.

Ni yang payah untuk membuat pilihan ni. Aduh, pemilihan membawa kepada kecelaruan. Last-last tutup je tab Permohonan Ke Tingkatan 4 Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2011 tu. Hamek kauu, aku blank lagi. Nanti-nanti lah fikir. Ada masa sampai 3 hari lepas PMR. Terlalu banyak untuk dipertimbangkan. Ececehh. Apa benda laa yang kau nak timbang-timbang. Ingat ni pambutan ke? Ops, sebenarnya rambutan. Tukar aje huruf depan buah tu kepada huruf P. Seperti purian, panggis, pangga dan panggur. HAHAHA, jangan layan. Ini kegilaan. x)

Woah, dah cuti raya. Tapi hati dan minda ini tak bercuti. -___-"

13 comments:

~ain said...

imah cacat!!!!!

.imah. said...

along,
oyyy! takde keje ke tetiba ckp org cacat?
along tu, mana baju merah imah?
manaaa? HAHAHAHA. :PP

~ain said...

pilih je ah mana2 pun. jauh ke dekat ke, sama je.. mak tu masa along dulu hantar jauh2, masa imah dekat2 pulak.. apehal? huahauhauaha

baju merah tu apa? kuih ke?

Alia F said...

haa tau pun apa aku rasa haha

imah hoi hoi, untuk kau, girls school paling sesuai :P

naz said...

pilih yang rasa u boleh selesa, jgn memaksa :)

.imah. said...

along,
mak kata ayah dh tua, mana boleh drive jauh jauh.
bukan mcm time along dulu.
muda mudii wooo~ HAHAHA. xD
baju merah tu adalah barang yg along patut beli untuk imah laa. HAHA. :P

alia,
kita serupaaa~ haha.
hoii hoii? apsal girls school pulak?

naz,
terima kasih untuk tips itu. :)

~ain said...

mana ada tua.. semakin ayu dan kacak laaaa mak dan ayah sekarang! heheh

.imah. said...

along,
e'ehh? nak bodek laa tu?
maaf. org yg dh bekerja dan berkeluarga tidak akan mendapat duit raya namun MESTI memberi duit raya kepada mereka mereka yang masih belajar dan tidak bekerja.
tak lupa juga baju merah yang diperlukan oleh saya untuk dipadankan dengan shawl yg telah dibeli oleh puan.
harap maklum. terima kaseyyy!
HAHAHAHAHAHAHA! xD

Alia F said...

bila bergaul dengan perempuan je, hang buleh jadik budak lemah-lembut, sopan-santun ala-ala perempuan melayu terakhir lahh

hahahaha :P

.imah. said...

alia,
cait, pastu lamaaa sikit,
aku jadi lesbian laa pulak naa?
HAHAHA. siot laa alasan kau tu.
HAHAHA. :P

Roxy zai said...

pilih jerr aliran sains;)

iqbal said...

tak do no jadik lesbian .
haha

.imah. said...

roxy zai,
mmg dh pilih sains dh pun. :)

iqbal,
cehh. :P