Sunday, October 17, 2010

Lima Puluh Percent

Ini bukan entri nak cerita pasal lagu dangdut tu. Alaa, yang "Seratus percent cintaaaaku~ " Lagipun lirik dah salah dah. Kena tukar jadi "Lima puluh percent cintaaaaaku~". Hahh, awal-awal entri dah merepek melalut tak tentu arah. -___-"

"Ehh, Komot yang comot. Esok nak mandikan awaklah."
"Haa, nak mandikan Komot? Bila?"
"Esok laa."
"Esok pukul berapa?"
"Pagi laa."
"Pagi? Aik? Tak pergi sekolah?"
"Taklah."
"Eh, kenapa?"
"MALAS."
"Alahai, anak ayah senangnya jawapan dia."

Mak kata, "BAGUS."

Hahahahaha. Sikit punya mendapat sokongan moral taknak pergi sekolah kan? Apa kejadahnyee lah. Esok nak mandikan Komot lepastu nak habiskan baca novel baru lagi satu tu memandangkan perancangan seperti dialog di atas berjalan lancar. HAHA, tadi baru habis baca satu novel, Detektif Bertudung Hitam : Penyiasat Masjid.

Bila dah sampai baca novel Bahruddin Bekri ni, aku akan terkekek-kekek gelak depan novel atau menjerit kekeliruan atau baca sahaja dengan penuh kebingungan. Haha, gelak sebab lawak lah kan. Takkan saja-saja nak gelak pulak, itu gila namanya. Menjerit kekeliruan sebab jalan cerita dia yang makin rumit teramat sangat bila sampai dekat klimaks dan juga sebab nama watak, latar atau apa-apa sahaja yang agak pelik dengan norma hidup masyarakat biasa. Ada ke nama syarikat tu MASIH DARA ATAUPUN SUDAH JANDA atau nama kumpulan budak sekolah tu MAWAR ASTAKONA HARUM BERLIMA atau nama samaran orang jahat iaitu EKSPRESI DIRIMU? Apa kejadahnya? Baca sahaja dengan penuh kebingungan sebab ayat falsafah dan cerita falsafah dia memang lambat sikit nak tangkap. Terlalu tersirat barangkali untuk budak sekolah yang tengah tunggu result PMR macam aku ni.

Tapi itu yang special nya novel Bahruddin Bekri ni. Sampai aku selalu bersungguh-sunguh kumpul semua sebelas novel dia tu. Semangat betul. Cuma adalah satu dua yang hilang daripada simpanan. Novel-novelnya memang lima bintang setengah daripada lima lah wa cakap sama lu. Haha, xD

Disebabkan itu, aku dah berkobar-kobar dah nak sambung novel PELIT Along ni. *Ehh, ada kena-mengena ke dengan cerita pasal novel Bahruddin Bekri ni? HAHA, belasah jelah.* Puan Along, saya setuju menjadi rakan kongsi untuk tender PELIT anda dengan syarat 50%. Kahkahkah! Ada gaya orang setuju pasal tender syarikat tak? Syarikat apa? MASIH DARA ATAUPUN SUDAH JANDA? HAHA, apa kejadah? :P

Along, email saya jika berminat tentang 50%. HAHA. :P
Mak, SELAMAT HARI JADI. 100% cintaaaku padamuu okay? :DD
Diri sendiri, dah pergi buat kerja yang berpekdah sikit. Hehe. -.-

2 comments:

~ain said...

along baca dua je.. Dunia ini sederhan kecil, puisi nadina.. novel pelit dia belum sempat habis.. hahaha

.imah. said...

along,
e'ele. PELIT yg nipis tu pun tak habis baca ke? HAHA. :P