Thursday, January 6, 2011

Sains Tulen

4th day of school in 2011. Ooemji, kerinduan semakin menusuk kalbu. Tapi nak buat macam mana kan kawan kawan, hidup kena diteruskan. Nanti cuti kita jumpa. Insya-Allah. Rindu korang semua. :')

Seperti yang sedia maklum, tahun 2011 ni aku dah jadi budak kelas sains tulen. Woah, macam tak percaya dah Tingkatan 4 Setia yang dah kena belajar Physic, Biology, Chemistry and Add Math segala bagai. Hooohooo. :O

Physics, Biology dah belajar chapter 1. Haha, tu pun nak kecoh ke? Ah, suka hati lah! Bio was okay lah. Tapi kelas Physic dalam makmal Fizik yang suram dan kelam itu tadi disertakan dengan angin bayu daripada hujan renyai renyai menyebabkan aku mengantuk tahap ke lapan belas. Tak larat nak dengar apa cikgu cakap tadi. Takpe, insya-Allah boleh faham. :)

Sekarang masih menunggu kemasukan cikgu Chemistry and Add Math je. Nak tengok apa jadi pulak. Jangan lah ditakdirkan aku mengantuk lagi macam kat makmal Fizik tadi. Adehh, tak sanggup nak mengantuk banyak banyak kali macam tu. HAHA. 0.o

Btw, semalam ke kelmarin entah aku tak ingat. Tapi ada waktu Add Math. Before cikgu masuk dah belajar dengan Wawa sampai chapter 1.2. Masuk 1.3 dah blank dah, tak faham langsung. Haha, awal awal memang senang kan. Then semua orang macam pelik gilos tengok kitorang. Ini percubaan sahaja ya kalian, bukan gheti sangat pun. Lepastu cikgu bukannya masuk pun. Hampeh jugaklah. Nah, siap ada paparazzi yang menyenap gambar kitorang yang penuh curiosity belajar Add Math tu. HAHA. xD
Haa, itu domain dengan codomain. Pastu ada one-to-many, many-to-one, blablabla. Tu muka aku pelik dan pening sebab confuse. Nasib baik ada anak cikgu Math dan cikgu Muzik sebelah tu. HAHA, Wawa si pengumpul buku nota. ;p

Tapi masih berharap semuanya akan kekal lancar sepanjang menjadi budak kelas Sains Tulen ni. Haihh, marilah Imah! Terus berjuang di kelas tu walaupun pinggang kau rasa nak tercabut sebab kerusi takde penyandar. Adehh. -.-

Physic, Biology, Chemistry and Add Math, please jangan peningkan saya banyak sangat okay? Sikit sikit tu takpelah. HAHA. -.-

6 comments:

iqbal said...

rajin betul buat addmath haha xD

.imah. said...

iqbal,
haha. biar laa. dengki laa tu? ;p

fatihahnur ♥ said...

chayok chayok ! hee :D

.imah. said...

fatihah,
yeah! thanx. :D

Damyra said...

Sekurang2 nk masuk klaz sc..result kna dpt brapa ek ?

Damyra said...

Sekurang2 nk masuk klaz sc..result kna dpt brapa ek ?